maanantai 16. kesäkuuta 2008

Lämmin voileipä

Viikonlopun jälkeen maanantai on päivä, jolloin ei jaksa panostaa ruuanlaittoon 15 minuuttia kauempaa. Jääkaapin jämätkin tulee käytettyä sopivasti parempiin suihin. Lämpimät voileivät ja perussalaatti ovat sopiva yhdistelmä. Kotimaiset tomaatit, kurkut ja salaatit ovat nyt todella edullisia ja kesällä ne ovat parhaimmillaan. Tässä ruuassa on vähän retromeininkiä.

5-6 viipaletta Oululaisen Reilu kauraleipää, viipaloitu vuokaleipä
sopivasti mustapippuri-tillituorejuustoa, Creme Bonjour
10 viipaletta savusaunapalvikinkkua, Korpela
1 muna
3 dl juustoraastetta
ananasta ja lehtipersiljaa
Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja pane uunipellille. Voitele leivät tuorejuustolla ja rullaa pinnalle kinkkuviipaleet. Sekoita juustoraaste ja muna, levitä seos leiville. Lisää pinnalle säilyke-ananaspaloja. Kuorruta 250 asteessa uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Ripota pinnalle lehtipersiljaa. Nautitaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.