perjantai 13. kesäkuuta 2008

Päärynä-aurajuustosalaatti

Kesäaikana on ruuanlaitto helppoa ja nopeaa. Maittavia vastapoimittuja tuoreita kasviksia, juureksia ja vihanneksia on yllin kyllin. Valttia on yksinkertaisen perinteinen valmistustapa. Salaattien kokoamisessa resepti syntyy mielikuvitusta käyttäen juuri siinä valmistushetkellä. Vapaa sovellus salaatiksi syntyi tänään näin, määrien mittarina ovat syöjien lukumäärä.

Revi ja huuhdo salaatit ja anna kuivahtaa joko salaattilävikössä tai pyyhkeen päällä.
Sekoita keskenään rapeaa salaattia ja pehmeää keräsalaattia
Pilko punasipulia, viipaloi kurkkua ja suikaloi keltaista paprikaa salaatin joukkoon
Ripauta yrttisuolaa ja mustapippuria
Kaada salaatille neitsytoliiviöljyä ja sekoita kevyesti, jotta mausteet ja öljy kietoutuvat salaattiin.
Murustele päälle sinihomejuustoa, kuori pehmeä päärynä ja suikaloi se ohueksi salaatin pinnalle

Tämän ruokaisan salaatin jälkeen sopivat vastakeitetyt uudet perunat ja perinteinen kastike. Kastikkeeksi ota perunoiden kuumaa keitinlientä, sulata liemeen voinokare, pilko tuoretta ruohosipulia ja sekoita. Ruokailijoiden määrä ratkaisee kastikkeen mittasuhteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.