keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Raparperitorttu

Strömsön innoittamana ostin nipun luomuraparperia ja voitaikinapaketin. Löysin pakasteesta myös voitaikinapaketin, joka on piakkoin vanhenemassa. Päätin käyttää senkin raparperitortuksi.













Kuori raparperivarret ja viipaloi ohuiksi soiroiksi. "Mandoliinon" puuttuessa käytin siivutuksessa juustohöylää. Se sopi tähän tarkoitukseen mainiosti, sain ohuet soirot.
Valmiiksi kaulituttuja lehtitaikinalevyjä kaulin vain kevyesti. Voitelin kananmunalla ja levitin kolme raparperisoiroa kunkin levyn päälle. Ripottelin pinnalle sokeria, oikeastaan tomusokeria se olisi pitänyt olla. Paista uunissa 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Nautitaan vaniljakastikkeen kera.
Vaniljakastike
2,5 dl kermaa, 2,5 dl maitoa, 0,5 dl sokeria ja vaniljatanko, josta siemenet raaputetaan nesteeseen, kiehautetaan. Ota tanko pois. Sekoita 5 keltuaista ja kaada kermamaitoseokseen, kuumenna 84-asteeseen ja siivilöi.


Raparperitorttu vuoassa
Kauli voitaikina, 1 pkt, 25 cm:n vuokaan, nosta taikinaa reunoille. Täytä sisus ohuilla raparperisoiroilla, ripottele raparpereille sokeria. Esipaista 175-asteessa noin 15 minuuttia.
Kaada seos, johon käytin 1 prk kevytviiliä, 0,5 dl kermaa, 4 tl vaniljasokeria ja yksi kananmuna,
sekoitettuna esipaistetun tortun pinnalle. Paista vielä noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tuliko noista Strömsön leivoksista hyvän makuisia? Ohje vaikutti tosi helpolta ja näppärältä(niin kuin kaikki sen Paulin tekemänä..).

    VastaaPoista
  2. Strömsöön mallin mukaan tehdyistyä tuli hyviä. Ne ovat myös nopeatekoisia, kannattaa kokeilla.

    Vuokatorttuun makean ystävät voivat lisätä sokeria enemmän. Muuten oli helpon hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.