tiistai 10. kesäkuuta 2008

Uunimunakas kasvistäytteellä

Viikonloppumatkan jälkeen jääkaapin raaka-ainevarasto on minimaalinen. Silloin on tilaisuus valmistaa ateria periaatteella mitä kaapista löytyy . Jääkaapissa oli avattuja purkkeja, joiden sisällölle oli nyt käyttöä. Koska vuohenjuustokiekkoja oli, ne sopivat tähän kombinaatioon erinomaisesti. Komeron säilykepurkkirivistön harvennusta sopi myös tehdä. Perustarvikkeita kananmunia, jauhoja ja mausteita löytyy aina. Näin syntyi kevyt kasvisruoka.

4 kananmunaa
1/2 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus mustapippuria
ripaus Gourmet-suolaa
2 tl öljyä

Täyte

1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni purkki säilykesieniä tai 200 g tuoreita, pilkottuna
100 g/puolikas prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä, pilkottuna
100 g/puolikas prk artisokansydämiä yrttimarinadissa, pilkottuna
8 kpl vuohenjuuston pikkukiekkoja tai vajaa 1 dl juustoraastetta
lehtipersiljaa

Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, jauhot ja mausteet. Voitele uunivuoka (20x30) öljyllä.
Kaada munaseos vuokaan ja kypsennä munakasta uunissa, 200-astetta, n 10 minuuttia.

Valmista täyte. Silppua sipuli ja valkosipulin kynsi pieneksi. Paista muutama minuutti pannulla, lisää sienet, aurinkokuivatut tomaatit ja artisokansydämet, jatka paistamista 5 minuuttia.
Kun munakas on kiinteytynyt ja lähes kypsä, levitä sen pinnalle täyteseos ja vuohenjuustopuolikkaat tai juustoraaste. Laita uuniin vielä viideksi minuutiksi. Ripottele tarjolle vietäessä päälle lehtipersiljaa.

1 kommentti:

  1. Kiva että teit toisenkin blogin :)
    Tuota uunimunakasta aion kokeilla, oli varmasti herkullista, nam.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.