sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Vohvelit

Perinteinen valurautainen ohukaispannu on joutunut jo lähes tarpeettomaksi, kun vohvelipannu on tullut keittiöömme. Vohvelipannulla paistaminen on vaivatonta, nopeaa ja rasvatonta. Olisivatko ne vohvelit eli paksut ohukaiset myös hiukan parempiakin. Rasvattomiahan ne eivät ole. Jos paistamiseen ei tarvita rasvaa, sitä tarvitaan taikinaan sekä tarttumisen estämiseksi että rapeuden takaamiseksi. Perinteisistä perinteisin vohvelitaikina syntyy näin.

2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kukkurallinen leivinjauhetta
1 tl suolaa (käytän ruususuolaa)
5 dl maitoa
100 g sulatettua voita, jos haluat käy margariinikin
Sekoita aineksista tasainen taikina. Anna turvota puolisen tuntia. Kuumenna vohvelipannu. Säädän pannuni hiukan yli puolen välin. Kaada pari desilitraa taikinaa pannulle. Paista kullanruskeiksi. Tarjoa marjojen tai hillon kera, kermavaahtoa valinnaisesti. Tästä ohjeesta tulee vohveleita 8 kpl.
Vohveleille sopivat myös suolaiset täytteet, jolloin niistä saadaan jälkiruuan asemasta alku- tai pääruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.