sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Banaanipiiras

Edullinen kahden kilon ja euron banaanilasti on jo puolessa välissä. Tänään aamulla aikaisin leivoin banaaneista piiraan, siihen hupeni kolme isokokoista banaania. Alex Nurmen ohjetta hiukan muutin. Pohjan tein itse, tietysti valmis murotaikina käy, mutta itsetehty on himpun verran paremman makuista, vastatehdyn tuoretta. Samoin kookoshiutaleet korvasin kauraleseillä, se oli hyvä vaihto. Näin syntyi Banaanipiiras.

Pohja
100 g margariinia tai voita, käytin margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja viimeisenä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina voidellun vuuan pohjalle ja reunoille.

Täyte
3 banaania
3 rkl fariinisokeria
3/4 dl kauralesettä ( tai 2 rkl kookoshiutaleita)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
Viipaloi banaanit ja levitä ne taikinapohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada seos banaanien päälle. Paista 200-asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Meillä kokeiltiin sekä jäätelöä että vaniljakastiketta. Vaniljakastike oli hieman parempi vaihtoehto.
Piiras oli hyvää, rakenne mehevä ja banaanin maku säilyi täyteläisenä kypsentämisestä huolimatta.

5 kommenttia:

  1. Banaanipiiras kuulostaa meikäläisen korviin jo tosi eksoottiselta. Tätähän on melkein pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  2. tytti, kannattaa kokeilla ja vaniljakastike sopii piiraan kanssa hyvin.

    VastaaPoista
  3. Minäkin innostuin eilen tekemään piirasta tällä ohjeella (pikkiriikkisin muutoksin), ja tuli kyllä oikein hyvää. Kiitos kaunis vinkistä, Arleena! :-)

    VastaaPoista
  4. canelia,
    kävinkin jo kurkkaamassa blogissasi, oli ihan mukava sovellus ja eikös olekin hyvää

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.