torstai 31. heinäkuuta 2008

Coleslaw

Valkokaali on vielä varhaiskaalta, pehmeää, mehukasta ja maukasta. Salaatiksi se on erinomaista ja sopii laihduttajan ateriaksi tai alkuruoka- tai lisäkesalaatiksi. Tänään kaikki raaka-aineet olivat tämän kesän satoa. Kauppatorilta viljelijän toripöydältä tuoreina ostettuja. Majoneesia en käytä ollenkaan ja tässä salaattikastikkeessa sen korvasi jogurtti.

Coleslaw - kaalisalaatti

Kerä valkokaalia pilkotaan ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Porkkana raastetaan, kesäsipulia pilkotaan maun mukaan ja ne lisätään ja käännellään kaalin joukkoon. Salaattikastikkeeksi sekoitetaan maustamatonta jogurttia, esim Bulgarian jogurtti, vaaleaa balsamicoa, mustapippuria, yrttisuolaa ja sokeria. Kastike sekoitetaan salaattiin. Salaatti saa maustua hetken ennen tarjoamista. Seuraavana päivänäkin salaatti oikein hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.