sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Italialainen broileripata

Broilerinfileistä tein helposti mureaksi hautuvaa ruokaa. Ei vahtimista grillin äärellä, vaan terassilla kylmää juomaa siemaillen pataruoka kypsyy itsekseen. Reseptin olen ottanut Ruokamailmasta, mutta taas hiukan mukailin ohjetta oman kaapin sisällön mukaisesti. Herneitä halusin käyttää lisukkeena riisin lisäksi, kun ikäänkuin löysin purkin kaapista. Salaatti kuuluu aina ruokapöytään, nyt pilkoin siihen kurkun ja kesäsipulin lisäksi retiisejä.
Italialainen broileripata maistui myös italialaiselta.

500 g broilerinfileitä
2 tl gourmetsuolaa ja ripaukset mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 dl kuivaa valkoviiniä, korvasin tämän päärynäsiiderillä
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
Pinnalle
paahdettuja pinjansiemeniä ja persiljaa
Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Käytin haihduttamalla kuivattua hiutalesuolaa, yllättävää kuinka suolalaadullakin on merkitystä. Ruskista fileet nopeasti kasarissa ja nosta syrjään. Älä huuhtele pannua välissä, vaan kuullota siinä hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon tomaattimurska, siideri tai valkoviini sekä mausteet. Nosta joukkoon fileet ja anna kypsyä hiljalleen 15-20 minuuttia.
Keitin lisukkeeksi riisiä ja otin mukaan herneitä. Nosta filee lautaselle ja kaada kastike päälle, ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet ja persiljasilppua. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Purkkiherneet sopivat lisukkeena yllättävän hyvin, tietysti tuoreet ovat parhaat, mutta seuraavalla kerralla niitä. Pinjansiemenet antoivat hyvän säväyksen kastikkeessa. Kastike oli voimakkaan täyteläistä ja antoi sopivasti potkua miedolle broilerifileelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.