perjantai 15. elokuuta 2008

Kanttarelleja Lapinrieskalla

Tänään ostin kesän ensimmäiset kanttarellit. Unelias kokki kertoi blogissaan erinomaisista kanttarelliwrapeistaan. Siitä sain ajatuksen tämänpäiväiseen ruokaan, mukailin ohjeen suomalaisempaan suuntaan.
Fetasalaatti ensin alkuruuaksi kreikkalaiseen tapaan.

Lehtisalaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, sipulia, fetakuutioita ja mustia oliiveja. Ei kastiketta tällä kertaa.
Kanttarellirieska

Kesäkurpitsan kuutioin ja murskasin pari valkosipulinkynttä. Kypsensin pannulla miedohkolla lämmöllä öljytilkassa niin, että kurpitsakuutiot ovat al dente. Kanttarellit huuhdoin nopeasti kylmän veden alla, valutin ja pilkoin. Lisäsin pannulle kurpitsan joukkoon. Maustoin chilijauheella ja ruususuolalla. Kypsytin sen verran, että neste haihtui sienistä.
Kastikkeen valmistin turkkilaisesta jogurtista, jota notkistin ruokakermalla. Maustoin kastikkeen mustapippurilla ja chilijauheella.
Kanttarellimuhennos nautittiin Lapinrieskan kera. Annos muistuttaa hieman pizzaa, mutta on hyvin suomalainen versio. Mielestäni pizaa parempi ja kevyempi. Kaloreita yhdessä rieskassa on 140, kastikenokareista tulee noin 50. Sienien ja kesäkurpitsan osuus kaloreina on mitätön.

1 kommentti:

  1. Ihanalta näyttää tuo kanttarellipizza....voi kun täältäkin saisi kanttarelleja, täytyy tyytyä osterivinokkaisiin, ovat nekin aika hyviä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.