maanantai 25. elokuuta 2008

Kasvis-kinkkupasta

Maanantai on päivä, jolloin jääkaapista käytetään viikonlopusta jääneet raaka-aineet. Helpoin tapa on valmistaa pastaa, kuten italialaiset. Pastahan on syntynyt ylijääneistä ruoka-aineista. Kuten jo aikaisemmin olen todennut, pasta ei voi epäonnistua. Ellei sitten keitä pastaa muusiksi ja polta raaka-aineita pannulla.

Kasvis-kinkkupasta

Pilko ja suikaloi jääkapista löytyvät raaka-aineet. Keltaista ja punaista paprikaa, kesäsipulia, kesäkurpitsaa ja voit tässä vaiheessa lopettaa, jos haluat kasvisversion. Meillä oli vielä mehevää viipaloitua savukinkkua, jonka suikaloin.
Lisää pannulle tilkka kasvisöljyä ja kuumenna. Lisää kasviksista sipuli ja paprikat, vähennä lämpöä ja kypsyttele hetki. Lisää kesäkurpitsat ja jatka kypsyttämistä. Sekoita joukkoon sormisuolaa ja mustapippuria.
Kun kasvikset ovat sopivan kypsiä lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja anna niiden lämmetä hetki.
Keitä pastavesi kiehuvaksi. Lisää tarvittava määrä pastaa ja suolaa. Kypsennä al denteksi.
Valuta pasta, mittaa lautaselle sopiva annos ja nosta päälle kasvis-kinkkuseos.
Kasvikset ovat niin mehukkaita, että kermaa tai muuta nestettä ei tarvita.

Pastaa odotellessa ja pastan kera tarjosin suomalaisesta kiinankaalista, punaisesta paprikasta ja kurkuista sekoitettua salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.