torstai 21. elokuuta 2008

Papufrittata ja perinteinen hedelmäsalaatti

Kasvisruokaa tuli tämänpäiväiseksi ruuaksikin. Tämä johtui pavuista, joita torirunsaudessa piti ostaa. Pavut kuuluvat oleellisena osana loppukesään. Päätin valmistaa siitä pääruokaa. Frittataan ne sopivat mainioisti.

Papufrittata

200 g tuoreita vihreitä papuja
1 pieni punainen paprika
1 kesäsipuli
ripaus öljyä
5 munaa
suolaa
rouhittua mustapippuria, oreganoa, persiljaa tai basilikaa
0,5 dl juustoraastetta

Poista papujen päät ja keitä papuja kiehuvassa vedessä kahdeksan minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa pavut kolmeen osaan. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli.
Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteilla. Kuumenna öljy pannussa/kasarissa. Lisää sipuli ja paprika. Kypsennä muutama minuutti. Lisää pavut, anna lämmetä. Kaada pannulle kananmunamassa. Vähennä lämpöä ja kypsytä massaa, työnnä muutaman kerran pohjaa myöten reunoilta. Ripottele päälle juustoraastetta. Laita kansi päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.

Tarjosin frittatan seurana höyrytettyä parsaa ja samoja papuja kuin annoksessa. Voit liruttaa pavuille voisulaa ja ripsauttaa hieman yrttisuolaa. Lisäksi tomaattilohkoja.
Frittata on hyvää ja nopeatekoista, sopii työpäivän jälkeen valmistettavaksi. Varsinkin, jos on väsynyt, kuten minä tänään. Väsymyksestä johtuen sattui kömmähdys ruuanlaitossa. Unohdin juustoraasteen. Mutta se ei vielä kaloreita ajatellen ole suurikaan vahinko. Unohdin pienentää lämpöä haudutuslämmöksi ajoissa ja frittata hiukan kuivahti. Harmitti, mutta ensikerralla entistä parempaa.

Jälkiruuaksi mies teki perinteisen hedelmäsalaatin. Klementtinejä, omenaa, viinirypäleitä ja banaania. Kaikki pieniksi lohkottuina. Hyviähän hedelmät ovat aina.

4 kommenttia:

  1. Voi vau Arleena,
    Sulla on tällaisetkin herkullisen näköiset sivut - upeeta !
    Enpä ole huomannutkaan aikaisemmin-
    pakko palata ensi tilassa.
    HYVÄÄ VIIKONLOPPUA !

    VastaaPoista
  2. melita,

    kiitos käynnistä
    Samoin aurinkoisen leppeää viikonloppua

    VastaaPoista
  3. Olipas ihanan kaunis frittata. Sais vain joskus noita tuoreita papuja tänne jumalan selän taaksekki...

    VastaaPoista
  4. helmi,
    pavut voit korvata vaikka vihreillä herneillä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.