lauantai 1. marraskuuta 2008

Broilerifilettä ja päärynää mascarponella


Marraskuun ensimmäisenä lauantaina oli aikaa ruuanlaittoon. Kevyttä broilerifilettä ilman kermaa uunissa kypsytettyjen kasvisten kera valmistui kyllä helposti, uunissa kuin itsekseen.
Jälkiruuasa oli hivenen kaloreita enemmän, mutta se oli juhlan eli pyhien arvoista.

Broilerifileet tomaatti-munakoisopedillä

5 luumutomaattia puolitettuna
2 pientä munakoisoa puolitettuna
oliiviöljyä, mustapippuria, basilikaa ja Provencen yrttiseosta kuivattuina
4 maustamatonta broilerin rintafilettä
2 rkl voita
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Ruuduta munakoison hedelmäliha veitsellä. Pane tomaatti- ja munakoisopuolikkaat uunivuokaan. Valele pinnalle oliiviöljyä ja ripottele päälle mausteet. Paahda vihannekset 180-asteessa 40 minuuttia tai kunnes ovat pehmeitä.



Kuumenna voi ja sitruunamehu pannulla kuumaksi. Pane fileet pannulle ja paista 3-4 minuuttia, kunnes fileet ovat ruskistuneet kunnolla. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
Aseta fileet vuokaan tomaattien ja munakoison päälle ja valele sitruunavoi huuhdellen pannulta päälle. Laske uunin lämpö 150-asteeseen ja pane vuoka uuniin 15 minuutiksi.


Nauti valkoviinin ja kevyen vihreän salaatin kera.




Jälkiruuaksi ajattelin ensin persikoita, mutta niitä ei ollutkaan kaupassa, joten vaihdoin päärynään. Se sopi myös oikein hyvin.

Päärynät mascarponen kera

3 päärynää kuorittuna ja viipaloituna
3/4 dl vahvaa vadelma/kirsikkaviiniä, marsala olisi sopinut, mutta Alkossa ei sitä ollut
2 rkl ruokosokeria
2 rkl appelsiinimehua puristettuna hedelmästä
150 g mascarponea
1 1/2 rkl tomusokeria

Sekoita viini, sokeri ja appelsiinimehu keskenään ja vatkaa, kunnes sokeri liukenee. Kaada seos päärynäviipaleiden päälle ja anna mehustua 20 minuuttia.
Pane päärynäviipaleet ja marinadiliemi kuumalle pannulle ja paista käännellen, kunnes päärynäviipaleet ovat pehmeitä.
Sekoita mascarpone ja tomusokeri vatkaten sileäksi.
Aseta päärynäviipaleet lautaselle. Nostele mascarpone viereen lautaselle. Muotoile mascarponeen kolo, johon ripottelet pannulta viini/appelsiini/sokeri-liemen. Nauti.

4 kommenttia:

  1. Nami! Ihanalta kuulostava jälkiruoka!

    VastaaPoista
  2. marjamatilda,
    oli maittavaa

    yaelian,
    jälkkäristä pidettiin, se oli hyvää

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä ruokaa, kuola valuu kuvia katsellessa. Pidän erittäin paljon munakoisosta ja tomaatista miten tahansa valmistettuna, mutta uunissa niihin saa erityisen hyvän aromin. Ja päärynöitä pitää joskus kokeilla mascarponen kanssa.

    Veikeä idea tuo kolo kastikkeelle! Se on kuin kukka.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.