torstai 27. marraskuuta 2008

Savulohilaatikko

Maailmassa on mahdottoman paljon hyviä ruokaohjeita. Tänään toteutin ensimmäistä kertaa uuden ruokalajin. Töissä joskus lueskelen netin ruokaohjeita. Kun luin tämän Makuja-sivustolta olin varma, että tämän täytyy olla erinomaisen hyvää. Eikä intuitioni pettänyt. Tätä valmistetaan useammankin kerran.

Savulohilaatikko

1 litra keitettyä riisiä
500 g lämminsavulohta
100 g kylmäsavulohta
1 sipuli
nippu tilliä
mustapippuria
4 dl ruokakermaa
25 g voita

Paloittele lohet. Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi.
Voitele uunivuoka ja lusikoi puolet riisistä vuokaan.
Ripottele tilli- ja sipulihake riisin päälle.
Levitä lämminsavulohipalat vuokaan ja päällimmäiseksi kylmäsavulohi.

Mausta mustapippurilla. Peitä lopulla riisillä. Kaada päälle ruokakerma. Levitä pinnalle pieniä voinokareita. Kypsennä 180-asteessa uunin keskiosassa puolesta tunnista vajaaseen tuntiin.

Tarjoa lohilaatikko raikkaan salaatin kera.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää - näitä ohjeita ei ole koskaan liikaa. Ompa mukava koittaa jotakin eri laatikkoreseptiä välillä eikä mennä aina omalla mututuntumalla. Tutunnäköisiä servettejä, mullakin oli noita hetki sitten.. ;)

    VastaaPoista
  2. Risulinna,
    Laatikot ovat myös helppoja itsekseen kypsyviä. Tämä lohilaatikko oli erinomaisen hyvää.

    Servettejä Plantagenista. Ostelen aina kun osuu mukavan näköistä ja edullista kohdalle.

    VastaaPoista
  3. Voi ei tulin tänne nälkäisenä...ja nyt on kiljuva nälkä.Herkulliselta näyttää

    VastaaPoista
  4. tina,
    mutta sehän kuulostaa hyvältä - nälkähän häviää vaikka lohilaatikolla

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.