perjantai 5. joulukuuta 2008

Karjlanpiirakat ja puolukkapiirakka

Karjalanpiirakoita en ole koskaan tehnyt itse. Kaupan valikoimista löytyvät ne parhaat piirakat, mitäpä niitä itse kokeilemaan. Tänään syötiin Kartanon karjalanpiirakoita ja maistuvia olivat.
Helppo oli myös puolukkapiirakan teko. Ostin Myllyn Paras piparkakkutaikinaa. Päätinkin valmistaa siitä puolukkapiirakkaa. Hyvä valinta tämäkin.

Karjalanpiirakat ja raejuusto-munavoi

Valmiit karjalanpiirakat lämmitetään uunissa
Munavoi:
1 prk raejuustoa
2 kovaksi keitettyä munaa
50 g oivariinia

Hienonna keitetyt munat haarukalla. Sekoita mukaan raejuusto ja oivariini. Nauti karjalanpiirakoiden kera.








Puolukkapiirakka

1 pkt piparkakkutaikinaa
4 dl puolukoita pakasteesta
vaniljasokeria
Muruseos
50 g voita sulatettuna
3/4 dl ruokosokeria
2 dl kauralesettä







Anna piparkakkutaikinan sulaa puoli tuntia huoneenlämmössä. Kauli hieman taikinalevyjä ja muotoile taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista pohjaa noin 8 minuuttia 200-asteessa.
Ripottele päälle hieman sulaneet puolukat ja ripaus vaniljasokeria, voit lisätä myös perunajauhoja. Itse en niitä lisännyt, mutta seuraavalla kerralla sen teen.
Sekoita muruseoksen aineet ja lisää muruseos puolukoiden pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.