torstai 1. tammikuuta 2009

Sillitartar ja puolukkakiisseli

Uudenvuoden aattoillaksi tein sillitartaria. Tarjosin sitä lämpimien uuniperunoiden kera. Täytyy myöntää, että silli on parasta juuri tässä kombinaatiossa ja uuniperunoilla. Tosin tänään uudenvuodenpäivänä sitä on tarjolla alkuruokana vohveleilla. Koska täysmehuja oli jäänyt sopivasti, tein niistä kiisselin puolukoilla jälkiruuaksi.

Sillitartar ja uuniperunat

2 munaa
200 g matjessilliä
1 punasipuli
3 rkl pieniä kapriksia
2 prk smetanaa
1 prk kermaviiliä
3 tl sokeria
1 dl tillisilppua

Silppua kovaksi keitetyt munat. Huuhdo nopeasti sillifileet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua kaprikset. Vaahdota smetana. Sekoita kaikki aineet yhteen. Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.

Pese tasakokoiset perunat huolellisesti. Aseta ne uunipellille ja kypsennä 200-asteessa noin 50 minuuttia. Viillota kypsä peruna ja avaa se puolittain auki. Aseta annoslautasille ja nosta
päälle sillitartaria. Lisänä sopii vihreä salaatti.










Puolukkakiisseli

5 dl ananas- ja appelsiinitäysmehua
2 1/2 rkl perunajauhoja
2 dl pakastepuolukoita
3/4 dl sokeria tai 1/2 dl hedelmäsokeria
ripaus kardemummaa



Mittaa kattilaan kylmä mehu. Minulla oli sekä ananas- että appelsiinimehua, jotka sekoitin. Lisää joukkoon perunajauhot sekoittaen. Kuumenna sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Sekoita sokeri ja kardemumma puolukoiden joukkoon. Siirrä kattila levyltä ja lisää kiisseliin puolukkaseos. Annostele tarjoilukulhoihin ja anna jäähtyä. Tarjoa kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. tosi hyvältä kuulostaa tuo silliherkku!

    VastaaPoista
  2. Juu se onhyvää myös ruisleivällä ja vohvelilla. Tänään maisteltiin nekin versiot.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.