sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Possua uunissa hauduttaen

Marokon lomamatkan jälkeen jostain syystä käteni vain osui possunlihaan marketin hyllyllä. Marokossahan ei tunnetusta syystä syödä tätä lihaa ollenkaan. Kana, kala, nauta ja lammas ovat siellä eniten käytetyt pääruuan raaka-aineet. Koska emme ole kasvissyöjiä uunissa hautunut possuliha sopi nyt oikein hyvin.

Possua uunissa hauduttaen

800 g possun lapaa (tai kylkeä luineen)
1 iso keltasipuli
1 dl kasvislientä
Marinadi
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl vahvaa sinappia
1 rkl hunajaa
2 paloiteltua valkosipulin kynttä
1 tl inkiväärijauhetta
vajaa tl mustapippurirouhetta



Sekoita marinadin ainekset ja sivele se kauttaaltaan lihan pintaan. Jätä liha maustumaan uunivuokaan huoneenlämpöön noin pariksi tunniksi.
Murenna puolikas kasvisliemikuutio 1 dl vettä ja kaada neste uunivuokaan. Leikkaa iso keltasipuli renkaiksi ja levitä uunivuuan reunoille. Peitä uunivuoka foliolla ja kypsennä uunin keskitasossa 170-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää.
Tässä ruuassa mausteet olivat tarpeeksi vahvat, suolaa ei tarvittu ollenkaan.
Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Nosta sipulirenkaat tarjoiltavaksi.
Siivilöi vuokaan kertynyt liemi, suurusta se sopivaksi ja lorauta joukkoon kolmenjuuston Valion-ruokakermaa.
Lisukkeena keitetyt perunalohkot, herkkukurkut, sipulirenkaat ja porkkana-appelsiinisalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.