lauantai 25. huhtikuuta 2009

Tomaatti-mozzarellajauhelihapihvit

Mitä tänään syötäisiin- kokkaajan Aki Wahlmanin ohjetta lähes noudattaen tein eilen jauhelihapihvejä. Tänään ei aamiaisen jälkeen ole kokattu mitään. Kävimme iltapäivällä lounastamassa italialaisittain. Ei kuitenkaan pastaa tai pizzaa, vaan pihvejä. Juuri nautittiin kahvit ja sen seurana aina yhtä hyvää pohjalaista leipäjuustoa ja viinirypäleitä.

Tomaatti-mozzarellajauhelihapihvit

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
2 sipulia
500g sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
reilu 1 tl suolaa
2 tl oreganoa kuivattua
vajaa tl mustapippuria
Pinnalle
3 tomaattia
1 pkt (150g) mozzarellajuustoa



Mittaa korppujauhot ja sekoita joukkoon vesi. Anna turvota 10 minuuttia, sekoita välillä.
Hienonna sipulit silpuksi ja lisää korppujauhojen joukkoon.
Lisää kulhoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta pyöryköitä ja painele pihveiksi.
Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Viipaloi mozzarella.

Kypsennä pihvit pellillä uunissa 225-asteessa ensin 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja pane pihveille tomaattiviipale ja päälle mozzarellaa. Alkuperäisen ohjeen mukaan anjovisfileet voisi nostaa mozzarellan päälle. Minulla ei sattunut olemaan anjovista, joten ripsautin hieman mustapippuria. Jatka paistamista uunin yläosassa vielä 5 minuuttia.
Pihvien seurana tarjosin keitettyjä perunalohkoja ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.