tiistai 12. toukokuuta 2009

Kaalikeitto

Varhaiskaalta ostin torilta kaksi pientä kerää yhteensä kilo ja yksi euro. Paras kaalikeitto tulee mielestäni varhaiskaalesta. Tämä on laihduttajan kevyttä keittoa, jota saa syödä niin paljon kuin jaksaa.

Kaalikeitto

1 kg varhaiskaalta
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa vähärasvainen
vettä
2 lihaliemikuutiota
suolaa, maustepippuria
1 pussi keittojuureksia
meiramia






Suikaloi kaali ja laita kattilaan. Kuullota pannulla silputtu sipuli kevyesti öljyssä. Lisää jauheliha, mausta suolalla ja maustepippurilla, ruskista. Sekoita sipuli/jauheliha kattilaan. Huuhdo pannu vedellä, kaada kaaliseoksen joukkoon.. Vettä saa olla sen verran, että kaaliseos peittyy. Murenna joukkoon lihaliemikuutiot. Anna kypsyä hiljakseen noin tunti välillä sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa keittojuurekset (pakaste) ja meirami, anna kypsyä. Tarkista maku.
Nauti ruisleivän kera.
Voit tehdä kasvisversion kasvisliemikuutioilla ja soijarouheella.

2 kommenttia:

  1. oi kun rupeskin tekemään mieli tätä just. täytyy tehdä ehdottomasti viikonloppuna!

    VastaaPoista
  2. Se on varhaiskaalesta nin hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.