perjantai 29. toukokuuta 2009

Kukkakaali-sellerikeitto

Kasviskeiton vuoro oli nyt. Keiton pääraaka-aineina olivat juuriselleri ja kukkakaali.

1 pieni kukkakaali
150 g juuriselleria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
7 dl vettä
100 g Bonjour Creme Italian yrtit-tuorejuustoa
kuivattua basilikaa
paprikajauhetta
suolaa
persiljaa

Huuhtele kukkakaali ja revi ja paloittele. Kuori selleri ja paloittele. Silppua sipuli ja valkosipuli.
Kuullota sipulit öljyssä hetken. Lisää kukkakaali- ja selleripalat. Kuullota ja lisää mausteet ja hetken päästä vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta. Lisää yrttijuusto ja anna sen sulaa joukkoon. Tarkista maku. Silppua pinnalle persiljaa.

5 kommenttia:

  1. hui-nam!

    sulta onkin Arleena pitänyt kysyä, oletko edelleen ollut tyytyväinen induktiolieteesi? minkä merkkinen se on? onko lämmön säätely yhtä helppoa kuin kaasuliedellä? kiinnostaisi kovasti tietää ahkeran käyttäjän kommentteja, koska pääsemme ehkä induktioliesiostoksille...!

    VastaaPoista
  2. Hyppysellinen,

    Olen ollut lieteen tyytyväinen. Sehän on liesistä kaikkein lähimpänä kaasuliettä. Lämpenee heti hetkessä.
    On siis nopea, mutta vastaavasti asentoja on 1-9.
    Ainoa puute on se, että jos on tottunut heilauttelemaan pannua ilmassa ammattikokin tapaan, liesi piippaa ja saattaa sulkea levyn nollille, palautuu toki kun pannu lasketaan levylle.

    Valitsisin edelleenkin, ystävälläni on uusi keraaminen liesi ja eron kyllä huomaa nopeudessa eli tehokkuudessa.

    AEG on meillä.

    VastaaPoista
  3. Tosi herkulliselta kuulostava keitto! Ja nuo voileivät tuolla alempana ovat hienon näköisiä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.