sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Savulohisalaatti

Vapuksi ostin kokonaisen savulohen. Se jäi käyttämättä silloin. Tänään valmistin ruokaisan salaatin siitä. Kylmä salaatti ja lämmin valkosipulipatonki olivat hyvä yhdistelmä. Pääruokana tätä söimme.

Savulohisalaatti

pehmeälehtistä ruukkusalaattia
paprikaa
tomaattia
kastike
kurkkua
valkosipulia
maustamatonta jogurttia
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicoa
mustapippuria
suolaa, sokeria

Ainesmäärät valitaan annoslukumäärän mukaan

Huuhtele salaatti, kuivaa ja revi kulhoon. Pese paprika ja suikaloi sekoita salaatin joukkoon.
Lohko huuhdotut tomaatit salaattiin, sekoita.
Kuori kurkku ja kuutioi se pieniksi. Sekoita jogurtin joukkoon murskattu iso valkosipulinkynsi ja mausteet. Sekoita oliiviöljy 2/3 ja vaaleaa balsamico 1/3 tahmeaksi massaksi. Yhdistä se jogurttiseokseen. Lopuksi sekoita kastike salaattiin.
Nosta salaatti annoslautasille ja päällimmäiseksi savulohilohkoja.
Kypsennä uunissa esipaistetut valkosipulipatongit salaatin seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.