torstai 20. elokuuta 2009

Makkarasalaatti

Tänään soitin kauppalistan miehelleni - HK:n sininenlenkki, kesäkurpitsa ja kaksi bulgarian jogurttia. Kaikki muu, mitä tarvitaan, olisi kotona kaapeissa. Luin töissä MTV3:n Makuja palstaa ja makkarasalaatti kuulosti niin huumorilta, että pakkohan sitä oli tehdä. Samalla kertaa uunivuuassa sekä makkaraa että salaattia. Jätin kyllä parmankinkun pois, mutta brassailin hieman ja käytin vuohenjuustoa. Se ei sulanut niin kauniisti kuin esimerkiksi cheddar, mutta kyllä se sopi sinisen lenkin makuun ihan hyvin.

Makkarasalaatti

1 HK:n sininen lenkki
vuohenjuustoa tai cheddaria
punasipulia
paprikaa
kesäkurpitsaa
suolaa ja basilikaa kuivattuna
edamjuustoraastetta
Poista makkarasta kuori. Repäise paistoskääreeksi foliota ja sen päälle leivinpaperia. Nosta leivinpaperille makkaralenkki, leikkaa viillot. Suikaloi punasipuli, paprika ja lohko kesäkurpitsa.


Laita makkaraviiltoihin paprika- ja sipulisuikaleet. Tunge niiden päälle vuohenjuustoa,
Laita makkaran keskelle kesäkurpitsapalat, loput paprikasta ja punasipulista. Ripottele niiden päälle suolaa ja basilikaa. Sulje makkarasalaatti foliokääreeseen tiukasti. Nosta uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia. Avaa kääre ja ripottele kasviksille ja makkaralle edamjuustoraaste. Kuorruta uunissa kunnes juusto sulaa.
Oluthan tämän kanssa olisi maistunut, mutta unohdin mainita siitä kauppalistassa, joten pelkkää vettä juotiin ja otettiin vielä kasviksia lautaselle tuoreinakin.

3 kommenttia:

  1. Tuollainen on kyllä ihan hyvää! Tosin en makkaraa enään syö, mutta hyvän makuisia muistoja lenkkimakkarasta on kuitenkin....

    VastaaPoista
  2. Oi. Miten HK:n sininen voikin maistua niin hyvältä. Söisin vaikka joka päivä mutta säästän herkkuhetkiin. Tässä taas ohje jonka kanssa unelmoin ja toteutan myös.

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Makkaraa kun harvoin syön, se maistuu paremmalta.

    Lastu,
    Makkaruuat kuuluvat kesään. Nautitaan niistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.