keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Appelsiinibroileria

Hedelmäkulhossa oli kaksi isoa appelsiinia. Se inspiroi ruuanlaitossa. Ne sopisivat broilerin kanssa yhteen. Ostin broilerin rintafileet ja salaattiin rucolaa. Rucola sopii hyvin sekä appelsiiniin että broileriin. Muut aineet löytyivät kaapeista. Broileri kypsyi alusta loppuun uunissa, samoin viipaleperunat.

Appelsiinibroileria ja appelsiinikastiketta

3 broilerin rintafilettä naturel
2 appelsiinia
1 iso sipuli
tilkka vettä
4 tuoretta luumua
2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Kastike
2 dl paistolientä
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl ruokakermaa
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria


Kuori ja lohko appelsiinit, levitä ne kannellisen kasarin (tmv) pohjalle. Viipaloi sipuli ja lisää se kasariin. Aseta broilerifileet kasariin ja ripota mausteet päälle. Lisää tilkka vettä. Laita kansi kasarin päälle ja laita kylmään uuniin. Kytke uuni päälle 200-asteeseen. Kypsennä 1,5 tuntia.
Poista kansi loppuvaiheessa, että broilerit ruskistuvat. Lisää paloitellut luumut tässä vaiheessa, ei välttämätöntä.
Siivilöi kastiketta varten paistoliemi. Kiehauta ja lisää joukkoon maissitärkkelys ja ruokakerma.
Anna saostua kiehuen ja mausta soijalla ja mustapippurilla.
Uunivuuassa kypsyivat viipaleperunat, joille oli ripsautettu öljyä, paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.