keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Vispipuuro puolukoista

Ostin puolukoita torilta tänään. Pakastin ja valmistin perinteistä vispipuuroa. Sen teistä jokainen osaa tehdä vaikka silmät ummessa. Vai olisiko niin, että tällaiset perinteikkäät ruuat ovat jo jääneet unholaan. Heitetty syrjään hienojen jälkiruokien tieltä. Tein pienen muutoksen siihen perinteiseen tapaan. Käytin fariinisokeria, se teki mukavan paahteisen, kinuskimaisen maun puuroon. Ei mikään hullumpi muutos. Puuroa ei syöty pelkän maidon tai kermamaidon kera. Rasvaton maito sekoitettuna Floran vaniljakastikkeeseen toi vielä vaniljaisen maun herkulliseen jälkkäriin.

Puolukkavispipuuro

1 l vettä
4 dl puolukoita
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl mannaryynejä

Mittaa vesi kattilaan ja lisää puolukat. Keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi puolukat ja purista eli paseeraa ne hyvin siivilän läpi mehupohjaan. Mausta fariinisokerilla. Anna kiehahtaa. Mittaa joukkoon mannaryynit vispaten. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro ja vispaa kuohkeaksi. Nauti vaniljamaidon kera.

4 kommenttia:

  1. Meilläkin tehtiin tänään marjapuuroa aamulla, ja voi että oli pitkästä aikaa hyvää. En kyllä koskaan ole laittanut sekaan fariinisokeria, mutta pitänee kokeilla joskus.
    Tänään siis puolukkaa ja huomenna mustikkaa, mustikkakukon merkeissä. Kyllä syksy on ihanaa aikaa kun on tuoreita marjoja

    VastaaPoista
  2. empä usko että vispipuuro on mikään itsestäänselvyys, sillä meidänkin blogiin tullaan tasaisin väliajoin sen kautta. hyvää se on! täytyykin testata fariinisokerilla - tai punajuurisokerilla jota ystävät toivat Ranskasta.

    vispipuuro omenoistakin on hurjan hyvää!

    VastaaPoista
  3. sasu,
    Nyt on se puolukka-aika. Ja onhan niitä mustikoitakin vielä.
    Mustikkakukkoa en ole tehnyt, pitääpä katsoa miten se syntyy.

    Merituuli,
    Taitaa siis vispipuuron ohje ollakin monelle hukassa, jos sitä pitkin tullaan.
    Minulla on palmusokeria, ostettu Formwerkistä Helsingistä.
    Sisustuskaupatkin pitävät näköjään keittiöön tai ruuanlaittoon liittyviä erikoistuotteita valikoimissaan.

    VastaaPoista
  4. Meillä kotona tuota kutsutaan hillopuuroksi. Talvella teen aina välillä hillopuuroa viinimarjamehutiivisteestä, mutta kyllä paras puuro tulee ihan oikeista puolukoista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.