lauantai 24. lokakuuta 2009

Osso buco

Flunssa on kohta ohitettu ja ruokahalukin on parantunut. Tänään tein miedolla lämmöllä haudutettua osso bucoa. En muista koska sitä olen viimeksi tehnyt.
Nyt se maistui murealta ja niin hyvältä. Olin kaivannutkin jo tämän tyyppistä liharuokaa. Vasta kaupassa tein päätökseni, kun olin ostamassa keittolihaa. Sitä ei ollut, onneksi oli naudan potkaa ossobucoon. Mehukas liha kastikkeineen ei retusoimattomana näytä kuvassa kummoselta, mutta sehän onkin tehty maistuvan syötäväksi.

Osso buco

3 kpl naudan potkaviipaletta
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
rouhaisuja mustapippuria
oliiviöljyä
1 dl vettä
1tlk (400g) luomutomaattimurskaa
2 porkkanaa suikaleina
1 iso sipuli renkaina
2 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1 tl basilikaa kuivattua



Leikkaa potkaviipaleista kalvot poikki ja nuiji viipaleita. Sekoita jauhot, suola ja mustapippuri lautasella. Kierittele potkaviipaleet seoksessa ja ruskista kasarissa kevyesti. Nosta lihat sivuun ja kuullota porkkanaviipaleita ja sipulia kevyesti, lisää lihat takaisin. Kaada kasariin 1 dl vettä.
Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja muut mausteet. Hauduta ruokaa hiljaisella lämmöllä kannen alla 1,5 tuntia. Käännä lihapaloja muutama kerta kypsymisen aikana.
Tarjosin osso bucon perunalohkojen ja salaatin kera. Riisi ja pasta sopisivat myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.