sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Makeaa risottoa mansikkakiisselillä ja fetasalaatti

Jälkiruuaksi en tehnyt riisipuuroa ja mansikkakiisseliä, vaan perinteisestä poiketen risottoa ja mansikkakiisseliä. Kehittelin yksinkertaisen risoton, mielestäni se sopii mansikoiden seuraksi paremmin kuin maitoon keitetty riisipuuro. Mansikat olisivat sopineet sellaisenaankin pakasteesta sulatettuna, mutta nyt tein perinteisen kiisselin.
Alkuruuaksi sekoitin mehukkaan fetasalaatin. Pääruokana oli broilerin ohutleikkeistä valmistetut sveitsinleikkeet ja perunasose. Sveitsinleikkeiden ohje löytyy täältä.

Makea risotto
7 dl vettä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
4 tl vaniljasokeria
200 g Philadephia sulatejuustoa maustamaton
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan n 15 minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatejuusto. Käytä esim kahvikuppia muottina ja nostele jälkiruokalautasille risottokeot.

Mansikkakiisseli
1 l vettä
1 l pakastemansikoita
2-3 rkl perunajauhoja
sokeria jos haluat- en lisännyt
Mittaa kylmään veteen jäiset mansikat. Kun seos kiehuu ja mansikat ovat täysin sulanneet, anna kiehua noin viitisen minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja sekoita saostamaan kiisseli. Tarjoa kiisseli kylmänä makean risoton kera.

Fetasalaatti
Pehmeää salaattia revittynä, keltaista paprikaa suikaleina, kurkkua viipaleina. Kastike; neitsyt oliiviöljyä, murskattu valkosipulinkynsi, sokeria suolaa, vaaleaa balsamicoa. Sekoita kastike sakeaksi ja kaada salaatin joukkoon sekoittaen. Lisää salaatin pinnalle kuutioitu fetajuusto, puolitetut vihreät oliivit ja tomaattilohkot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.