keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Mausteinen mustaherukkakiisseli

Tämä syksy on infulenssien kulta-aikaa. Kausiflunssan olen sairastanut. Vielä olisi sikainfulenssa, jota en ole päättänyt sairastaa. Saa sitten nähdä miten käy. Tänään valmistin alkeellisen torjuntakeinon, joka C-vitamiininsa puolesta saattaa lisätä vastustuskykyä. Lisäsin mukaan jouluisia mausteita. Tuntui heti paljon tehokkaamalta. Mieleen pujahtivat ihanat jouluiset asiat.

Mausteinen mustaherukkakiisseli

4 dl mustaherukoita pakasteesta
5 dl vettä
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä ja neilikkaa
2 rkl perunajauhoja

Mittaa jäiset marjat ja vesi kattilaan. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää fariinisokeri ja mausteet, kiehauta vielä muutama minuutti. Liota perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja vispilöi kattilaan.

Kun kiisseli pulpahtaa pari kertaa, ota pois liedeltä. Jaa kiisseli annoskulhoihin. Vaahdota vaniljakastiketta ja nosta kiisselin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.