perjantai 13. marraskuuta 2009

Savusiikasalaatti

Vaikka tänään oli marraskuun kylmin päivä täällä, valmistin kylmän aterian - savusiikasalaatin.
Salaattiin lisäsin vielä pieniä katkarapuja ja siitä tuli pääruoka yhdessä riihileivän kanssa.

Savusiikasalaatti

tammenlehväsalaattia
pala purjoa
pala kurkkua
savusiikaa
katkarapuja
raejuustoa
tomaattia
kastike
maustamatonta jogurttia
limenmehua
oliiviöljyä
chilijauhetta
suolaa, sokeria

Revi laakealle vadille salaatti. Halkaise pala purjoa, huuhtele ja pilko ohuiksi suikaleiksi. Kuori kurkku ja viipaloi. Lisää purjo ja kurkku salaatille. Sekoita kastike ja lisää osa salaatille sekoittaen. Lisää ohut kerros raejuustoa. Pilko savusiika sopiviksi paloiksi salaatille. Lisää sulaneet ja valutetut katkaravut. Valuta loppukastike katkaravuille. Lohko tomaattia pinnalle. Valmista on. Salaattiaineksien määrät arvioidaan salaattia tehtäessä sopiviksi.

1 kommentti:

  1. Varo tuorekurkkua savusiian kanssa, ellet pidä (puistattavan) metallisesta mausta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.