keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Broileri-perunapata

Tänään tein broilerista pataruokaa. Ruoka kypsyi uunissa itsekseen ja valmistelutkin sujuivat hetkessä. Uunissa muhivat pataruuat ovat mehevän herkullisia. Broilerin ohutleikkeet olivat hyvä valinta tähän pataan.

Broileri-perunapata 


450 g broilerin ohutleikettä naturel
4 dl vettä
1 kanafondikuutio
3/4 dl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
garam masalaa
paprikaa jauheena
1 tl suolaa
6 perunaa kuorittuna
2 tomaattia viipaleina
4 valkosipulinkynttä murskattuna

Leikkaa ohutleikkeet isohkoiksi suikaleiksi. Pilko sipuli. Ruskista broilerisuikaleita hetki oliiviöljyssä. Mausta  ne ja nosta pataan. Kuullota sipuliviipaleita hetki ja lisää pataan.  Liota kanafondi veteen. Lisää neste ja öljytilkka pataan. Kypsennä kannen alla 200-asteessa noin 15 minuuttia. 
Lisää pataan viipaloidut, kuoritut perunat, murskatut valkosipulit  ja sekoita. Lisää pinnalle tomaattiviipaleet.
Anna kypsyä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.