perjantai 25. joulukuuta 2009

Mansikkajäädyke

Jouluruuat ovat raskaita. Kinkku, laatikot, kalat kastikkeineen, näitä meillä oli perinteisesti. Ja on vielä edelleenkin jäljellä. Siksipä jälkiruuaksi valitsin kepeän, kevyen mansikkajäädykkeen. Valmistin sen aattoiltana ja tänään sitä nautittiin. Oli raikasta.

Mansikkajäädyke 


1 dl Flora vaahtoutuvaa kasviskermaa 20%
1/2 prk (125g) maitorahkaa 0%
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
5 dl mansikoita +ripaus sokeria

Hienonna kohmeiset mansikat, sulatin hetken mikrossa, sileäksi soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkaan vaniljasokeri ja lisää joukkoon  kermavaahto. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä munavaahto ja rahka/kermavaahto kevyesti sekoittaen. Kaada joukkoon mansikkasose ja sekoita massaa muutaman kerran.  Kastele silikonvuoka kylmällä vedellä. Kaada jäädykemassa vuokaan . Peitä foliolla. Jäädytä pakastimessa yön yli tai vähintään 5 tuntia. Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna pehmetä jääkaapissa tai viileässä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.