perjantai 15. tammikuuta 2010

Broilerilasagne

Broileri ja pitkään kypsytetty sinihomejuusto sopivat hyvin yhteen. Voimakasarominen juusto korostaa esiin broilerin miedohkon maun. Mietiskelin kuinka yhdistäisin nämä kaksi. Kehittelin niistä lasagnen. Se oli hyvä ratkaisu, uunissa muhien syntyi maukas lasagne. Tarvittiinhan siihen muutakin. Se selviää ohjeesta.

Broilerilasagne (3 annosta)



300 g broilerisuikaleita naturel
mustapippuria
paprikajauhetta, suolaa
pala purjoa vaaleaa osaa
pala kesäkurpitsaa
2 tomaattia
oliiviöljyä
5 kpl lasagnelevyjä
Kastike
80 g sinihomejuustoa Aura Gold
2 rkl margariinia Becel
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa                                                                1/2 tl ruususuolaa,  mustapippuria,  ripaus muskottia
100 g juustoraastetta


Huuhtele ja leikkaa purjo suikaleiksi. ja kesäkurpitsa puolikiekoiksi.. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
Ruskista hetki broilerisuikaleita. Mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Nosta sivuun.


Kuullota purjo ja kesäkurpitsa oliiviöljyssä.
Valmista kastike,sulata Becel kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla, muskotilla ja suolalla.. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa lasagne. Levitä kastiketta pohjalle, lasagnelevyt, täyte broileri, kasvikset, kastike, lasagnelevyt, täyte.
Lopuksi lasagnelevy ja loppu kastike. Levitä pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Lasagnen seuraksi viipaloin tomaattia ja appelsiineja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.