torstai 7. tammikuuta 2010

Hedelmäkompotti

Päärynöitä ja omenoita on sopivasti  valmiina. Niistä valmistin jälkiruokaa, hedelmäkompotin. Lisäsin vielä mukaan kuivattua taatelia. Laitoin riisipuuron muhimaan uuniin. Kompotti sopii riisipuuron seuraksi. Vaihtoehtona on  vaahdotettu vaniljakastike.

Hedelmäkompotti


2 päärynää
1 iso omena
10 kpl kuivattuja taateleita
1/2 sitruunan mehu
vajaa desi omenamehua
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia





Kuori päärynät ja omena. Poista siemenkodat ja kuutioi pienehköiksi. Pilko taatelit kolmeen osaan.  Nosta hedelmät kattilaan. Purista päälle sitruunan mehu. Sekoita marinointiliemiainekset, omenamehu, sokerit, kaneli.
Kaada neste hedelmille ja anna niiden marinoitua puolesta tunnista tuntiin. Kuumenna seos kattilassa kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä.
Voit tarjota lämpimänä tai kylmänä  riisipuuron kera.
Vaahdotin vaniljakastikkeen ja lisäsin ruokalusikallisen maustamatonta jogurttia joukkoon. Kylmänä hedelmäkompotti sopi erinomaisesti vaniljakastikkeen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kompotti! Mikä ihana sana. On varmaan hyvääkin.

    VastaaPoista
  2. Merituuli.
    Vaniljakastike paras kompotin seuralainen,

    Tytti,
    Hyvää on, parempaa kuin peltipurkkien makeat säilötyt hedelmät.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.