tiistai 5. tammikuuta 2010

Katkarapusalaatti ja rommirusinarahka taateleilla

Kun raskaiden ruokarepertuaarien jälkeen kaipaa hieman kevyempää, kesäisempää ja raikasta ravisuttavaa, ovat salaatit oikea ratkaisu.  Koska salaatti oli sekä alku- että pääruoka, tarvitsin siihen jonkin ns kelvollisen jämerän lisän. Ne olivat nyt pienet katkaravut. Pidän katkarapupussia aina pakasteessa sen varalla, että iskee jonkinlainen kevyemmän ruuan kaipuu. Jos oli kevyttä, niin jälkiruokaa sai olla myös. Ei sekään raskasta ollut, muutama prosentti rasvaa ja hieman  taateleissa sokeria.

Katkarapusalaatti ja sen kastike


rapeaa salaattia
pieniä katkarapuja
avokado
kurkkua
tomaattia
sitruunamehua
Kastike
turkkilaista jogurttia, ripaus ruokakermaa, hunajasinappia, mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa, sokeria.
Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi kastikkeeksi.


Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Sulata valuttaen katkaravut huoneenlämmössä.  Kuori ja kuutioi avokado. Pirskottele päälle puristettua sitruunamehua. Kuori kurkkua ja kuutioi . Lohko tomaatit.
Levittele ainekset laakealle vadille esimerkiksi katkaravut keskelle. Nostele kastike salaattilautasen keskelle avattuun keskiöön. Nauti paahdetun leivän kera.



Rommirusinarahka taateliraidoilla

1 prk rommirusinarahkaa
3 runsasta rkl turkkilaista jogurttia 
6-8 kuivattua taatelia + vettä
ruoko- tai intiaanisokeria

Sekoita rahka ja jogurtti sileäksi.  Keitä taatelit pehmeiksi vesitilkassa ja soseuta ne. Nostele jälkiruokakulhoon kerroksittain rahkaa ja taatelisosetta. Ripottele pinnalle ruoko- tai intiaanisokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.