lauantai 16. tammikuuta 2010

Punajuurikakku

On ensimmäinen kerta, kun käytän punajuurta kakun leipomisessa. Pirkan ohje oli niin houkuttava, että innostuin kokeilemaan. Sopi hyvin punajuurikin, porkkanaa on jo kokeiltu aikaisemmin. Tosin tein ohjetta ohuemman, levitin taikinan 30x40 senttiselle (sisämitoiltaan) uunipellille ja se oli ihan hyvä ratkaisu. Ohuempana makea tarjottava näyttää houkuttelevammalta.

Punajuurikakku


2-3  (300g) punajuurta
4 kananmunaa
3 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
200 g margariinia Becel keltainen
Kuorrutus
50 g margariinia Becel keltainen
200g Olympia sulatejuustoa
4 dl tomusokeria

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
Lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen punajuuriraaste ja rasva sekä lopuksi jauhoseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle  uunipannulle 30x40 (ap ohje 30x25). Paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kiertoilmauunissa.
Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa paloiksi ja siivilöi tarjottaessa pinnalle ripaus tomusokeria. Sopii erinomaisesti kahvin seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.