sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Täytetty possun sisäfilee

Possun sisäfilettä ostin perjantaina tämänpäiväiseksi sunnuntairuuaksi. Filee oli erikoishintaista 8,99 euroa kilo, se vaikutti ostopäätökseen. Päätin kypsentää fileen uunissa täytettynä. Maustamattomasta Philadelphiasta sekoitin täytteen maustamalla juuston valkosipulilla, chilipippurilla, paprikalla ja mustapippurilla.  Tuhti täyte, joka uunissa levisi fileeseen maustaen sen sopivaksi. Samalla kertaa uunissa kypsyivät lohkoperunat.

Juustolla täytetty possun sisäfilee   


500 g possun sisäfilettä
100 g Philadelphia-juustoa maustamaton 12%
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tl chilipippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 tl ruususuolaa

Sekoita juusto sileäksi ja lisää siihen mausteet. Poista fileestä kalvot. Halkaise filee levyksi ja nuiji se tasaiseksi. Levitä täyte fileelle, ei aivan reunoille saakka. Rullaa pötköksi.

Ruskista filee pannulla joka puolelta. Kääri folioon ja  sulje  kiertämällä päät karkkikääreen tapaan, aseta uunivuokaan.. Kypsennä  filee 180-asteessa noin 20-minuuttia.  Anna vetäytyä ennen leikkaamista noin 15 minuuttia.  Siivilöi kertynyt neste  kattilaan, mausta mustapippurilla ja suurusta ohratärkkelyksellä.
Pese perunat ja lohko ne uunivuokaan, ripottele oliiviöljyä, suolaa  ja paprikajauhetta käännellen. Kypsennä uunissa. Rucolasta ja roomansalaatista sekoitettu salaatti sopi ateriakokonaisuuteen lisukkeena.

Jälkiruukaksi leivoin mustikkatortun. Tällä reseptillä tekemäni torttu oli ensimmäinen ja olipas se loistavan hyvää. Postaan ohjeen huomenna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.