lauantai 20. helmikuuta 2010

Haudutettu haukifilettä kastikkeessa, juuripersiljavuoka ja rucolasalaatti

Kalatiskissä oli herkullista haukifilettä muutamn sentin alle 10 euron kilohintaan. Siitä valmistin pääruuan . Juuripersiljaa luomutiskistä, se sopi hyvin lisäkkeeksi ja puikulaperunat. Kalan keitinliemi oli hyvä kastikepohja. Rucolapohjaista alkusalaattia kevensivät idut sopivasti.

Haudutettu haukifilee ja kalaliemikastike

500 g haukifilee
6 dl vettä
1 rkl merisuolaa
8 maustepippuria
Kastike
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kalakeitinlientä
1 tl raastettua piparjuurta
1/2 dl ruokakermaa
Kuumenna vesi ja pippurit matalassa kasarissa kiehuvaksi. Lisää suola ja puolitettu haukifilee. Hauduta miedolla lämmöllä veden poreillessa noin 35 minuuttia. Nosta fileet kasarista odottamaan, pidä ne lämpimänä. Siivilöi liemi ja kiehuta sitä kasaan hetki.  Sulata voi pannulla, lisää jauhot ja kuullota hetki.

Kaada joukkoon  kalaliemi ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää piparjuuriraaste ja ruokakerma. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Juuripersiljavuoka, 250 g juuripersiljaa, 1 dl ruokakermaa, 50 g voita. Kuori ja viipaloi juuripersilja ohuiksi viipaleiksi matalaan voideltuun uunivuokaan. Kaada mukaan kerma ja ripottele pinnalle voinokareet. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Rucolasalaatti,   levitä rucola salaattikulhoon, silppua mukaan kevätsipulivarsia, pirskottele hieman neitsytoliiviöljyä. Sekoita. Nostele pinnalle ituja ja lopuksi puolitettuja kirsikkatomaatteja..  Tatjoa alkusalaattina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.