tiistai 23. helmikuuta 2010

Juurespata uunissa kypsyen

HS-ruoka mainosti juurespataa. Tartuin syöttiin ja keräsin jääkaapistani tarvittavat ainekset. Kypsensin padan uunissa folion peittämänä. Suomalaisia hapankorppuja sivelin ruotsalaisella Ikean karviaishillolla ja lopuksi päälle Valion raejuustoa ja huippuna kevätsipulia. Ne olivat juurespadan kumppaneita nämä hapankorppuleivät..

Juurespata uunissa kypsyen + hapankorppua

2 porkkanaa
3 pientä punajuurta luomu
125 g lanttua
1 palsternakka
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
mutapippuria, timjamia
4 dl kasvislientä
päälle kevätsipulia ja rucolaa

Kuori lanttu, punajuuret ja palsternakka, pese porkkanat. Pilko juurekset. Kuori ja lohko sipuli, murskaa valkosipulin kynnet rikki. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä hetki. Sekoita juureskuutiot pataan tai uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet ja sipulit, sekoita. Kaada pannulle vesi ja kasvisfondi kiehauta ja kaada kasvisliemi pataan. Taita foliosta kansi vuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Pilko annoslautasille juuresten päälle kevätsipulia ja laita mukaan muutama rucolanlehti.
Sivele hapankorput karviaismarjahillolla, levitä päälle raejuustoa ja lopuksi silputtua kevätsipulinvartta
Nauti hapankorppuleivät juurespadan seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.