lauantai 27. helmikuuta 2010

Linssikeitto

Tänään tuntui ulkona kovin keväiseltä. Vesipisaroita ropisi ikkunaan, lumi oli nuoskaista ja ulkona tuoksui keväältä. Sekoitus savun-, nuoskalumen- ja puurunkojentuoksua leijui ilmassa. Keittiössä en aikonut pitkään puuhastella. Valmistin täyteläisen keiton. Punaisia linsseja oli vajaa desi, joten keittoa tuli juuri linssien sanelema määrä. Ostin pehmeät ja pulleat sämpylät keiton seuraksi.

Linssikeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
 2 lehtisellerinvartta
2 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
oliiviöljyä
1 prk (500g) tomaattimurskaa
vajaa desi punaisia linssejä
5 dl vettä + kasvisfondikuutio
mustapippuria, laakerilehti

Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi porkkana, pilko varsisellerit.  Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla. Lisää  sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti. Lisää mausteet ja kuullota minuutti. Lisää porkkanakuutiot ja lehtiselleripalat, kuullota. Kaada seos pannulta kattilaan ja huuhdo pannu vesitilkalla  kattilaan. Huuhtele linssit ja lisää ne, tomaattimurska ja kasvisliemi  kattilaan. Ripottele mukaan mustapippurirouhetta ja laakerinlehti.
Anna keiton kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen. Lisää nestettä, jos keitto on mielestäsi liian sakeaa. Keitto on kypsää noin 30 minuutin kuluttua.
Sekoita hieman juoksevaa hunajaa turkkilaiseen jugurttiin. Nostele keittoannokseen  nokare jugurttia.
Tarjosin keiton seurana sämpylöitä, joille levitin sekoittamaani becel/jugurttilevitettä.  Pinnalle ripottelin silputtua ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.