perjantai 19. helmikuuta 2010

Makkarapata

Tie miehen sydämmeen kulkee makkaran kautta. Vai miten se menikään. Tänään siivouspäivänä ei ollut intoa kokkailuun. Joten annoin periksi ja kysyin, mites olisi jos tekisin makkarapataa. Ilman muuta se sopii, tuli vastaus nopeasti. Meillä ei makkararuokia kovin usein tehdä, joten lupa heltiää aina takuuvarmasti.  Ohjeen olin lukenut turkkilaisen jogurttipurkin kannesta aika päiviä sitten. Nyt oli sopiva hetki toteutukselle.

Makkarapata

400 g lenkkimakkaraa esim HK sininen
1 sipuli silputtuna
oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl maitoa
2 dl turkkilaista jugurttia naturel
1 1/2 rkl Maizenaa
Viipaloi lenkkimakkara suikaleiksi. Silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä, lisää ruskistumaan makkarasuikaleet. Lisää suola, mustapippuri ja tomaattipyree sekä maito. Sekoita Maizena jugurttiin, lisää seos makkaran joukkoon pannulle. Kuumenna ja anna hautua 3 minuuttia.
Tarjosin makkarapataa keitettyjen perunalohkojen ja salaatin kera. Keitetty riisikin sopii perunan asemasta.
Nopeaa oli ja yllättävän hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.