tiistai 9. helmikuuta 2010

Silakka-anjovisrullat

Kalapäivän vuoro tänään. Jostain syystä minulle on syntynyt jo pakollinen halu viikoittaisiin kalaruokiin. Ostin silakkafileitä, purjoa, tilliä ja ranskankermaa. Anjovista oli kaapissa. Pidän sitä aina varastossa. Koskaan ei voi tietää milloin sitä tarvitaan, vaikka yllättäen pieneen suolaiseen iltapalaan.   

Silakka-anjovisrullat uunissa

1 purjo
550 g silakkafileitä
1 dl tillisilppua
1 rs 100g anjovisfilettä
Liemi
2  dl ranskankermaa 18%
tilkka ruokakermaa
anjovislientä
1 rkl piparjuuritahnaa

Halkaise ja huuhdo purjo. Leikkaa purjo kiekoiksi ja lado voidellun uunivuuan pohjalle.Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin työpöydälle leivinpaperin päälle. Silppua tilli hienoksi ja ripottele fileille. Hienonna anjovisfileet ja ripottele  fileille.  Kääri rullaksi ja nostele rullat uunivuokaan.

Sekoita liemen ainekset sileäksi ja kaada silakkarullille vuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjosin lisäkkeinä puikulaperunoita, vihreää salaattia ja pehmeää viipaloitua päärynää. Päärynä sopi erittäin hyvin silakoiden seuraksi.  Pitää hehkuttaa - silakkarullat ovat herkkua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.