torstai 18. helmikuuta 2010

Tonnikalapihvit

Aamulla  katselin MTV3 Makuja  ruokaosiota, jossa Krista valmisti tonnikalapihvejä kastikkeineen. Peltipurkkitonnikalaa en ole syönyt elämässäni kuin muutaman kerran.  Se on inhokkini, peltipurkki ja kala on yhdistelmä joka ei säväytä. Tosin anjovista peltipurkissa kyllä käytän. Koska meillä muut syövät tuota  tonnikalaa, päätin uhrautua ja valmistin pihvit. Kuten yleensä mukaelen ohjetta kaappitarjonnan mukaisesti, niin nytkin. Ruohosipulia ei ollut, oli persiljaa ja tonnikala oli vedessä eikä öljyssä, joten lisäsin taikinaan oliiviöljyä. Kastike on oma sovellus, koska majoneesia ei meillä käytetä ollenkaan. Yleensä se korvautuu jugurtilla.

Tonnikalapihvit ja sen kastike

300 g perunaa keitettynä
2 prk tonnikalaa vedessä
2 rkl kapriksia
2 tl persiljaa kuivattuna
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl paahdettua sipulia
4 rkl oliiviöljyä
1 kananmuna
valkopippuria, paprikajauhetta
Keitä perunat kypsiksi, kuori ja muussaa. Valuta tonnikala hyvin. Pilko kaprikset.  Sekoita ainekset. Lisää oliiviöljy, kananmuna ja korppujauhot sekä mausteet. Sekoita hyvin. Muodosta taikinasta pihvejä. Paista pihvit kauniin ruskeiksi oliiviöljyssä pannulla 3 minuuttia kummaltakin puolelta.



Kastike
2 dl turkkilaista jugurttia, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 2 tl ranskalaista hunajasinappia, mustapippuria, ripaus suolaa ja kuivattua persiljaa. Sekoita.
Tarjosin pihivien seurana porkkana-appelsiinisalaattia ja ripottelin mukaan tuoretta persiljaa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.