tiistai 16. maaliskuuta 2010

Riisisalaatti ja porkkanalastuja broilerille

Kaupan grillivartaiden broilerit ovat ihan hyviä. Niiden avulla selviää ruuanlaitosta nopeasti. Lämmin broileri vaatii seurakseen salaattia. Tänään valitsin valmiin grillibroilerin. Valmistin sitä varten riisisalaatin ja porkkanalastuja. Lisukkeet olivat hyviä. Nautin oikein ruokahetkestä, kun olin  päässyt viruksesta eroon.

Riisisalaatti

1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
1/2 kurkkua kuutioina
1 maustekurkku kuutioina
1 omena kuutioina
kesäsipulia silppuna sopivasti
1/2 keltaista paprikaa kuutioina
Kastike
1 dl kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl balsamiviinietikkaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Yhdistä salaatin ainekset ja sekoita joukkoon kastike. Anna maustua kylmässä  hetki ennen tarjoamista.

Porkkanalastut
2 rkl seesaminsiemeniä
2 isoa porkkanaa
rypsiöljyä
1 tl currya
ripaus inkivääriä jauheena
1 tl hunajaa, ripaus suolaa
Paahda seesaminsiemenet  teflonpannulla ilman rasvaa, kunnes saavat hieman väriä. Kuori porkkanat ja höylää niistä juustohöylällä  nauhamaisia lastuja. Kuumenna öljy pannulla, lisää curry ja inkivääri, lämmitä hetki. Lisää porkkananauhat ja hunaja. Anna pehmetä. Lisää seesamit porkkanoiden joukkoon.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa ja nayttaa, varsinkin riisisalaatti! En ole koskaan kokeillut.

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Riisisalaattia minäkin erittäin harvoin olen tehnyt, mutta nyt innostuin tuon grillibroilerin seuraksi tekemään, sopi niin hyvin

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.