perjantai 30. huhtikuuta 2010

Chilikatkraput ja broilerinuijat

Alkuillan päivällinen nautittiin auringonpaisteessa terassilla. Sopi erinomaisesti vappuaaton paikaksi. Nyt on jo kaikki toisin, vesisade puhkeaa minä hetkenä tahansa.  Broilerinuijat valmistin hyvin helpolla tavalla ja suosittelen sitä kaikille. Suosittelen myös ostospaikaksi kauppahallia, jos paikkakunnallanne sellainen on. Mietin, kuka on broilerintuottaja. Maun perusteella se ei voi olla tehotuontantoa, niin maistuvia olivat. Pitää kysyä seuraavalla kerralla. Muistakaa ainakin, että ostatte naturelina.
Ostin myös lihakauppiaan omaa lenkkimakkaraa, maisteltiin sitä myös ja  taisi käydä niin, että makkarakin ostetaan vastakin kauppahallista.  
Alkuruuaksi tein chilikatkarapuvoileivät. Katkaravut ovatkin sitten kauempaa  ja niiden ostamisen voi kyseenalaistaa. Mutta suotakoon nyt tämänkerran, ei tule usein tavaksi.

Chilikatkarapuleivät

500 g katkarapuja (pakaste)
1 sipuli
200 g/1prk Bonjour valkosipulituorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
2 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria
1 rkl tomaattisosetta
1/2 dl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
paahtoleipää/moniviljaleipää
dijon hunajasinappia 
salaattilehtiä, ruohosipulia
Ota katkaravut sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin, valuta ne kunnolla. Silppua sipuli pieneksi. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja hunaja notkeaksi. Lisää joukkoon mausteet ja tomaattisose sekoittaen tasaiseksi.
Lisää mukaan katkaravut.  Leikkaa leipäviipaleista kuorireunat pois, paahda halutessasi. Sivele leiville 
hunajasinappia . Levitä leivälle salaatilehteä ja nostele päälle chilikatkarapuseosta. Päälle ruohosipulia.

Broilerinuijat  soijakastikkeessa

8 kpl broilerinuijia naturel
1,5 dl soijakastiketta naturel
1 prk (227g) ananaspaloja liemineen
2 porkkanaa
Nosta broilerinuijat nahkapuoli alaspäin uunivuokaan limittäin (ei päällekkäin) levitä päälle soijakastike ja ananaspurkin sisältö liemineen. Levitä ananakset reunoile. Kuori ja suikaloi porkkanat tikuiksi ja asettele ne vuuan reunoille. Kypsytä  vuokaa 200-asteessa noin puoli tuntia. Käännä nuijat ja jatka kypsyttämistä alentamalla hieman lämpöä noin 20 minuuttia. Olen valmistanut tällä ohjeella aikaisemmin  myös broilerinkoipia.     Lisukkeeksi kypsensin ohrasuurimoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.