Alkuillan päivällinen nautittiin auringonpaisteessa terassilla. Sopi erinomaisesti vappuaaton paikaksi. Nyt on jo kaikki toisin, vesisade puhkeaa minä hetkenä tahansa. Broilerinuijat valmistin hyvin helpolla tavalla ja suosittelen sitä kaikille. Suosittelen myös ostospaikaksi kauppahallia, jos paikkakunnallanne sellainen on. Mietin, kuka on broilerintuottaja. Maun perusteella se ei voi olla tehotuontantoa, niin maistuvia olivat. Pitää kysyä seuraavalla kerralla. Muistakaa ainakin, että ostatte naturelina.
Ostin myös lihakauppiaan omaa lenkkimakkaraa, maisteltiin sitä myös ja taisi käydä niin, että makkarakin ostetaan vastakin kauppahallista.
Alkuruuaksi tein chilikatkarapuvoileivät. Katkaravut ovatkin sitten kauempaa ja niiden ostamisen voi kyseenalaistaa. Mutta suotakoon nyt tämänkerran, ei tule usein tavaksi.
Chilikatkarapuleivät
500 g katkarapuja (pakaste)
1 sipuli
200 g/1prk Bonjour valkosipulituorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
2 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria
1 rkl tomaattisosetta
1/2 dl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
paahtoleipää/moniviljaleipää
dijon hunajasinappia
salaattilehtiä, ruohosipulia
Ota katkaravut sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin, valuta ne kunnolla. Silppua sipuli pieneksi. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja hunaja notkeaksi. Lisää joukkoon mausteet ja tomaattisose sekoittaen tasaiseksi.
Lisää mukaan katkaravut. Leikkaa leipäviipaleista kuorireunat pois, paahda halutessasi. Sivele leiville
hunajasinappia . Levitä leivälle salaatilehteä ja nostele päälle chilikatkarapuseosta. Päälle ruohosipulia.
Broilerinuijat soijakastikkeessa
8 kpl broilerinuijia naturel
1,5 dl soijakastiketta naturel
1 prk (227g) ananaspaloja liemineen
2 porkkanaa
Nosta broilerinuijat nahkapuoli alaspäin uunivuokaan limittäin (ei päällekkäin) levitä päälle soijakastike ja ananaspurkin sisältö liemineen. Levitä ananakset reunoile. Kuori ja suikaloi porkkanat tikuiksi ja asettele ne vuuan reunoille. Kypsytä vuokaa 200-asteessa noin puoli tuntia. Käännä nuijat ja jatka kypsyttämistä alentamalla hieman lämpöä noin 20 minuuttia. Olen valmistanut tällä ohjeella aikaisemmin myös broilerinkoipia. Lisukkeeksi kypsensin ohrasuurimoita.
perjantai 30. huhtikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.