tiistai 27. huhtikuuta 2010

Jumboherkkusienet täytettynä omenakiekkoja uunissa

Iltaruuaksi hieman kevyempää tänään. Kaupassa houkuttelivat isot ja komeat jumboherkkusienet. Valmistin niistä täytetyt jumbot salaattipedille leivän päälle.  Olipa nopea illallinen. Eniten aikaa taisi mennä timjamin riipimisessä. Täytteeseen  riivin hennoista timjamin oksista vain lehdet, sitkeitä varsia ei nyt tarvittu.
Kypsytin uunissa samoilla lämpimillä jälkiruuaksi omenaa pullapedillä.

Täytetyt jumboherkkusienet

6 kpl jumboja
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 valkosipulinkynttä
2 cm punaista isoa chilipalkoa
tuoretta timjamia
ripaus mustapippuria
maalaisleipää
hunajasinappia
pehmeää salaattia ja rucolaa
Harjaa sienet puhtaaksi esim talouspaperilla. Poista kannat. Riivi timjamin oksista lehdet. Murskaa valkosipulin kynnet murskaksi. Murskaa chili. Sekoita ne tuorejuustoon ja lisää ripaus mustapippuria. Laita jumbot voideltuun uunivuokaan. Lisää täyte sienien kantakuoppaan. Kypsennä 220-asteessa noin 15 minuuttia. Voitele vaalea esim maalaisleipä hunajasinapilla. Levitä  leiville pehmeää salaattia ja rucolaa ja nosta päälle lämmin täytetty jumbo.

Uunissa kypsytetyt omenakiekot
 Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa kiekoiksi.  Täytä uunivuuan pohja omenamehuun kostutetuilla  pullaviipaleilla, murusta päälle piparkakkuja. Levitä pinnalle omenakiekot. Ripottele pinnalle kanelia ja ruokosokeria. Vaahdotettu vaniljakastike oli omenoiden seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.