keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Riisivanukas

Kun vastasin Arleenan Sanomien puolella  kuudes bloggaukseni-haasteeseen, silmäilin myös seitsemättä bloggaustani Sydän karrella. Siinä kerroin elokuvasta, joka käsitteli Markin (Jack Nicholson) ja Rachelin (Meryl Streep)  avioliiton tarinaa. Ruualla oli oma merkityksensä päähenkilöiden avioliitossa. Riisivanukas oli yksi elokuvan ruokalajeista, jota työkaverit veivät Rachelille sairaalaan toisen lapsen synnyttyä. Ja josta Mark lausui tapansa mukaan, olen aina halunnut syödä riisivanukasta. Tuolloin elokuvan aikaan valmistin vanukasta. Kun palasin takaisin tuohon ajanjaksoon, halusin tehdä uudelleen tätä maistuvaa riisiruokaa.

Riisivanukas 

1 litra löysähköä riisipuuroa
1 dl ruokakermaa
1 dl rusinoita
1 sitruunankuoriraaste
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1/2 dl sokeria
Keitä riisipuuro ohjeen mukaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää jäähtyneeseen riisipuuroon.
Laita seos uunivuokaan ja kypsennä vuoka uunin alatasolla 200-asteessa puolisen tuntia. Tarjoa vanukas soseutettujen mansikoiden kera.

2 kommenttia:

  1. Oi, Heartburn! Olen nähnyt sen kerran, varmaan parikymmentä vuotta sitten. Silloin en tajunnut kaikkia juttuja siitä, olin alle 15 vee. Mutta muistan pillittäneeni kun tuli se loppukohtaus (lentokentällä?)...Pitää etsiä se jostain ja katsoa uudestaan. Mietin tuota elokuvaa pari päivää sitten kun katselin Julie & Julia -leffan, katso ihmeessä jos et ole vielä nähnyt. Siinä pyöritään ruuan ympärillä ja Meryl on aivan mahdottoman upea (tässäkin)!!

    VastaaPoista
  2. Teija,
    Pitääpä katsoa Julie&Julia. Pidän elokuvien ruokaosioista - silloin harvoin kun niitä sattuu niissä olemaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.