keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Salaatti ateriana

Luin Eeva-lehden Anu Kylvenin Makupalat-palstalta Nautiskele bistrossa- juttua. Siinä on herkullinen Pääkaupungin salaatti-ohje. Joka on taas Fran Wardenin kirjasta Bistroherkut-Parhaiden ranskalaisbistrojen suosikit. Tietysti salaatti   houkutteli heti ja sen valmistin tänään illalliseksi. Tapani mukaan tein muutoksia. Lisäsin keltaista paprikaa ja jätin pois tuoreen kirvelin. Kirveliä en olisi löytynyt tällä hetkellä. Vaihdoin enddiivisalaatin jääsalaattiin ja pienensin hieman salaatinkokoa salaattiaineksia vähentämällä.

Pääkaupungin salaatti

250 g kiinteitä perunoita
3 munaa
170 g amerikanpekonia
oliiviöljyä
1 kerä rapeaa jääsalaattia
1/2 isosta keltaisesta paprikasta
200 g artisokansydämiä
Vinegrettikastike
2 tl dijonsinappia

1 murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl vaaleaa balsamicoa
 kristallisuolaa ja mustapippuria
 4 rkl oliiviöljyä (neitsyt)

Viipaloi keitetyt perunat. Keitä munia 5 minuuttia. Huuhtele ja kuori jäähtyneinä. Ruskista kuutioiksi paloiteltu pekoni niukassa öljyssä. Pese ja suikaloi paprika, kuullota hetki pannulla. Revi salaatti salaattivadille. Mittaa kastikeainekset kulhoon, valuta joukkoon öljy nauhana ja vatkaa kastike sakeaksi. Sekoita kastike salaattiin. Lisää puolet perunoista, pekonista ja paprikasta salaattiin sekoittaen. Lisää pinnalle loput perunoista, pekonista sekä artisokansydämet. Puolita munat ja asettele salaatin päälle, myös loput paprikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.