tiistai 4. toukokuuta 2010

Mustikka-kookospiirakka

Vapuksi leivoin piirakan tai mielestäni se on torttu, koska tein sen irtopohjavuokaan. Sitä on helpompi tarjota kahvipöydässä näin paistettuna kuin vuuasta. Ohje on Dansukkerin sivuilta ja Teresa Välimäen kehittämä.
Tosin vaihdoin marjat mustikoiksi alkuperäisistä puolukoista. Meillä on puolukat jo syöty, mutta mustikoita  on vielä pakastimessa. Tänään syötiin italialaisia uusia perunoita. Eivät olleet aivan niin hyviä kuin kotimaiset. Kohta niitäkin saadaan.

Mustikka-kookospiirakka 

125 g voita
1,25 dl tomusokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja (ap ohjeessa oli 4,5)
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
Täyte
3 dl kookosmaitoa (ap ohje -kermaa)n15%
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 limen mehu ja kuori
5 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdolso. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sitruunan kuori, vaniljasokeri ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele se jauhotetuin käsin irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa kookosmaito, sokeri, kananmunat ja limen mehu sekä kuori. Kaada täyte piirakkapohjalle. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Ripottele mustikat täytteen päälle. Paista 180-asteessa 20 minuuttia. Laske lämpöä ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Tänään toteutin osan ikkunapesuurakkaani. Pesin olohuoneen ikkunat. Siitä palkitsin itseni viikunoilla ja valkohomejuustolla. Ranskalainen valkohomejuusto on herkkuani.

2 kommenttia:

  1. Sitruuna, lime ja kookosmaito antavat varmasti uutta ilmettä kaikille tuttuun mustikkaiseen jälkiruokaan. Hyvä idea ja kaunis toteutus!

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Kiitos, tuo kauniisti kuulosti jo aika paljolta. Mutta makuyhdistelmä oli onnistunut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.