maanantai 21. kesäkuuta 2010

Mansikkavaahto ja Raparperijogurttiunelma

Tässäpä viikonloppuna valmistetut jälkiruuat. Mansikoita saa nyt torilta yllinkyllin ja rapareria on myös vielä tarjolla. Raaka-aineet olivat mitä mainioimmat näiden herkkujen syntymiseen. Koska kermaa ei käytetty, olivat jälkiruuat myös kevyempiä rasvan suhteen. Ensin on sunnuntain Mansikkavaahto ja alimpana lauantain Raparperijogurttiunelma. Samat jälkiruuat  lienevät Juhannuksenakin.

Mansikkavaahto neljälle

1,5 dl  turkkilaista luomujogurttia naturel
1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta esim Flora
1,5 dl tomusokeria
Mansikkasurvos
n. 3 dl tuoreita mansikoita
1 rkl tomusokeria
Koristeeksi mansikoita ja tuoretta basilikaa
Vaahdota vaniljakastike ja lisää tomusokeri. Sekoita joukkoon jogurtti. Soseuta mansikat sokerin kanssa soseeksi. Annostele kerroksittain jogurttiseosta ja mansikkasosetta tarjoiluastiaan. Viipaloi mansikoita koristeeksi ja nosta päälle basilikaa.

Raparperi-jogurttiunelma neljälle

4 dl  turkkilaista luomujogurttia naturel
1 rkl vaniljasokeria
3 dl mansikoita viipaleina tuoreita
3 dl raparperipaloja
1/2 dl sokeria
Höyrytä mikrossa (tai keitä) raparperipalat sokerin kanssa, soseuta ja anna jäähtyä
Sekoita jogurtti ja vaniljasokeri. Annostele esim korkeisiin laseihin kerroksittain jogurttia, raparperisosetta ja päällimmäiseksi mansikkaviipaleita. Koristeeksi käy basilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.