tiistai 8. kesäkuuta 2010

Nektariinikiisseli vaniljariisillä ja salaattia

Nektariineja tuli ostettua viikonlopuksi aika iso määrä. Keitin niistä ohrakkaalla suurustetun ohuen kiisselin. Kypsensin riisiä kiiselille. Salaatti syntyi kaapin kätköistä löytyneistä aineksista.
Tänään kävimme Billnäsissä ja Fiskarsissa, jossa nautimme suklaakaupan kahvilassa leivokset kahvin kera. Maistuvat leivokset ikuistin kuviin.

Nektariinikiisseli ja vaniljariisi

Lohko pestyt nektariinit viipaleiksi, poista kivet. Mittaa vesi kattilaan, lisää nektariinipalat ja hieman sokeria. Keitä  kunnes nektariinit ovat pehmeitä, noin 12 minuuttia. Soseuta tehosekoittajalla. Tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa. Sekoita vesitilkkaan liotettu ohrakas joukkoon ja anna kiehahtaa 2 minuuttia.

Keitä pitkäjyväinen riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Vatkaa vaahtoutuva Flora vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita riisin joukkoon. Painele vaniljariisi kahvikuppiin ja kumoa lautaselle. Kaada ohut nektariinikastike lautaselle.
Melonisalaatti,  Pehmeää keräsalaattia, salanovaa, kurkkua, ruohosipulia, persiljaa ja keltaista melonia.
Fiskarsin suklaapuotikahvilan vadelma-suklaamoussekakkua.
Aprikoosi-pähkinä-suklaamoussekakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.