tiistai 29. kesäkuuta 2010

Perunasalaatti

Uudet perunat sopivat hyvin salaattien raaka-aineeksi. Valmistin tänään ruokaisan salaatin lounaaksi. Kuumana kesäpäivänä salaatit ovat sopivia aterioiksi. Otin mukaan myös raejuuston, se antoi oman raikkaan lisänsä tähän hellepäivän ruokaan.

Peruna-raejuustosalaatti 

pehmeää lehtisalaattia tmv
1 prk raejuustoa
n 8 kpl keitettyä perunaa lohkottuna
1 iso maustekurkku
1 omena
1/2 sitruunan mehu
1-2 kesäsipulia varsineen
puolikas kesäkurpitsaa
Kastike
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1 tl sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
sokeria, suolaa ja mustapippuria
Pinnalle timjamia ja rucolaa
Keitä harjatut ja lohkotut  uudet perunat kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuutioi maustekurkkua, omenaa ja kesäkurpitsaa. Silppua ja suikaloi kesäsipulia varsineen.  Sekoita nämä ainekset kulhossa keskenään. Purista mukaan puolen sitruunan mehu.  Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sakenevaksi ja lisää se salaatin joukkoon sekoittaen.  Revi ison salaattivadin reunoille lehtisalaatti. Nosta perunasalaatti vadin keskelle. Lusikoi salaattilehdille purkillinen raejuustoa. Lisää pinnalle tuoretta timjamia riivittynä ja muutama rucolanlehti

2 kommenttia:

  1. Tällainen perunasalaatti on kyllä tosi ihanaa! Unohtuu usein tehdä, mutta kerran kesässä ainakin pitää tehdä. Joten kiitos taas muistutuksesta!

    VastaaPoista
  2. Sooloilija,
    Uudet perunat sopivat niin napisti perunasalaattiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.