tiistai 1. kesäkuuta 2010

Sämpylöitä sienikeiton seurana

Kuivakaappiin on kerääntynyt jauhoja, hiutaleita ja ryynejä muutamia pusseja. Olen laiska leipuri, mutta joskus olen leiponut päätellen jauhomäärästä. Luomuohrajauhoja olen käyttänyt jossain myös leivitykseen vai teinkö niistä rieskaa. Joka tapauksessa  aloitan jauhojen ja hiutaleiden "tuhoamisen". Innostuin leipomaan. Ensimmäiseksi käteeni osui Nalle-ohrahiutaleet. Niitä ainakin käytän, vehnäjauhot sopisivat mukaan, mutta otin kuitenkin harvemmin käyttämiäni luomuohrajauhoja ja hiivaleipäjauhoja. Voit tuplata määrän, meillä nimittäin hurahti kerralla kaikki 11 sämpylää.

Sämpylät, joissa on ohraa

3 dl vettä
30 g hiivaa
1 rkl sokeria
1/2 tl hienoa merisuolaa
2 dl ohrahiutaleita
2 dl  luomuohrajauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl becel juoksevaa tai öljyä
unikonsiemeniä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja ohrahiutaleet sekoittaen. Sen jälkeen jauhot ja öljy.
Sekoita tasaiseksi ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Leivo pötkylä jauhoja apuna käyttäen. Jaa paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla. Sivele vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa noin 10-15 minuuttia.

Sienikeitto valmistui pussikeitosta. Se maistui lämpimien sämpylöiden kera. Sämpylöiden väliin viipaloin vuohenjuustoa ja tomaattia.

2 kommenttia:

  1. Taas yllätit hienoilla resepteillä. Tuosta sainkin idean, kun pakkasessa on vielä suppilovahveroita ja jauhojakin löytyy ... hyvä idea lauantaipäiväksi.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi,
    Suppilovahveroista tuleekin loistava sienikeitto.
    Ohrasämpylät sopivat hyvin keiton kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.